tirsdag 26. mai 2009

Mandag 25.05.09 - støpe såle

Mandag 25.05.09 - Støpe såle!
Så var vi i mål med støping av sålen.

En fantastisk innsats av Morten, min bror og ikke minst mine foreldre.

Strålende vær ble det også i dag. Det var også litt vind så for støpingen sin del var det ikke så bra. Sementen tørket fortere enn de klarte å få den utover. De fikk vannet ut sementen slik at den ble tilnærmetsuppe. De jobbet hele dagen og skulle nok helst være et par stykker til da dette var utrolig tungt. Det ble nok en lang dag tror ikke min bror reiste før kl 19:30 og Morten og mine foreldre var ikke hjemme i Bergen før kl 01:00. Det var nok noen vonde rygger og armer i dag. Morten var også blitt så utrolig solbrent. Husk solkrem på høyfjellet.Jeg kan ikke annet enn å bøye med i støvet for den innsatsen som ble gjort i helgen og i dag. Tusen tusen takk alle sammen.

Dersom andre skal støpe såle på ca 100 kvm - husk at det er en fordel å ha med minst 6 arbeidsfolk til denne jobben. Vi var 4 og det ble litt lite. Jobben ble gjort, men vi ble unødvendige slitne. Det er bedre å ha flere å bytte mellom.

Det ser ut som vi nå er i rute til neste helg Dette blir bra.!
4 kommentarer:

 1. Hei
  Har fulgt blogen deres en stund. Kjempespennende siden dere bygger Saltdalshytte. Vi får levert vår Saltdalshytte 18 juni og har kjempemye å gjøre før den tid. Flott å ha noen å spørre, eller kanskje vi kan tipse hverandre om vi oppdager noe som kan være lurt å dele.
  Hilsen Lina

  SvarSlett
 2. Hei Lina!
  Jeg går nå ut døren for å reise til tomten. De har nå begynt å avrette sålen slik at vi kan begynne arbeidet med å reise hytten i morgen... kjempe spennende...vi er en god dugnadsgjeng så jeg håper at det blir litt "lettere" enn forrige helg.
  Nå får jeg kjøre å hente svigerfar... :-)

  SvarSlett
 3. Hei Eva, håper på å få opp L-elementene neste uke selv, men når jeg ser på bilder og teksten din (veldig kjekt !) så ser det ut som om dere bare har støpt sement i løpet av en dag, og ikke en dag med elementene og så vente noen dager og for så å støype hele plata. Stemmer det eller ? Vi begynner nemlig å få dårlig tid...og lurte på hvor lenge murene må stå før snekkeren kan begynne ? På¨forhånd takk for svar og gode tips i bloggen din !
  Mvh Merete

  SvarSlett
 4. Hei Merete.
  Da kommer det snart en ny blogg vi kan følge, tenker jeg? :-)

  Vi støpte alt i en engang. vi brukter fiberbetong som innheholder armering. Dette for å slippe å frakte armeringsmatter - prismessig skulle dette bli ca det samme..
  Normal tørketid skal være ca to dager.Hvis det ikke er for kaldt.
  Dere må ha lykke til...
  eva

  Vi var ferdige med støpingen mandagskvelden og torsdag startet snekkerne.

  SvarSlett

Hyttedrømmen.

Her er vår vei til hyttedrømmen, fra kjøp av tomt høsten 2006 og ferdig hytte i 2009/10.