mandag 9. mars 2009

Oppføring av hytten :-)

Ja, nå nærmer det seg reising av hytten.
Vi har så smått begynt å tenkte på at vi faktiskt trenger noen sterke armer for å sette opp hytten.
Med hjelp av snekker, familie og venner så skal det i teorien bli tett hytte i løpet av 3 - 7 dager.
Saltdalshytta sier at har du med deg 4 - 6 mann så skal det gå fint å reise hytten.
Det blir spennende å se om dette går bra. Vi får satse på flott vær den helgen hytten reises.

Som noen av dere vet så leverer Saltdalshytten elementer. dvs at veggene kommer ferdig med vindu og kledning. Vi har tatt vekk kledningen, da vi ønsket en annen type. Ny utfordring blir da selvfølgelig å få kleding til å passe med vindu. Vi skal ha en litt tykkere kledning enn det som er standard fra Saltdalshytta. Den er heldigvis ferdig behandlet, så vi trenger ikke å gjøre som mye med den de neste 10 årene....

4 kommentarer:

 1. Heisann! Vi har satt opp Saltdalshytte nå nylig - det vi si det er 10 måneder siden bygget reiste seg (pinsen 08). Det var en Stetid-modell. Vi flyttet inn med alle tilkoblinger av vann strøm og avløp på plass i begynnelsen av oktober. Så og si alt gjorde vi selv. Kun selve starthelga hadde vi dugnadshjelp. Til oppsettet leide vi da inn oppstarthjelp i form av en snekker fra et firma her som driver med nettopp slik hytteoppsetting. Det var gull verdt! Og vi hentet inn sterke hender fra nord og sør (til enhver tid minst 5 på plass i tillegg til snekkeren). Det gikk utrolig kjapt å få bygget tett. Vi har reist hytten på pillarer og fikk se hvor viktig det var at alt var vatret og plassert riktig. Vi startet med oppsett av første veggelementet kl 18 fredag. Kl 21 lørdag var alle veggelenmenter og takåser på plass og tyvek strukket ut over taket (hytta var altså å regne som tett). Søndag gikk med til taktro og tetting av hjørner og skjøter

  SvarSlett
 2. Vi håper det skal gå like greit for oss. Vi skal ha en snekker med oss hele tiden. Han tar kanskje med seg en til. I tillegg så blir det noen sterke menn som skal være med. vi håper på tett hytte i løpet av torsdag - søndag. Morten og snekkeren (markus) reiser opp mandagen for å gjøre klart til at hytten skal reises. Vi skal sette hytten opp på støpt såle. Det er nå 10 måneder siden dere reiste hytten. Hvor langt er dere kommet nå? Er dere fornøyde?? Vi begynner å glede oss nå :-)

  SvarSlett
 3. Vi er kjempefornøyde :-) Har brukt hytta flittig siden i oktober (vi bodde også der under siste del av byggeprosjektet, men da uten innlagt vann (var på nærmeste bensinstasjon og fylte vanntanker med jevne mellomrom), med provisorisk kjøkken i uthuset som vi bygde året før og med en innleid mobil do som toalettfacilitet). Det gjenstår litt listverk og maling (vi har valgt å beise alle vegger og gulv pluss malt alle tak) men det får vente til våren når det blir lyst og luftig. Fikk feiret jul der og er nå klar for påske.

  SvarSlett
 4. Så flinke dere har vært - ser også ut som det har gått veldig fort... så da er det kanskje håp for oss også.... det begynner å nærme seg reising av hytta nå -under to mnd til vi får levert hytten. Da må vi være klare..

  SvarSlett

Hyttedrømmen.

Her er vår vei til hyttedrømmen, fra kjøp av tomt høsten 2006 og ferdig hytte i 2009/10.